Jinci Brettschneider

MAY THE FORCE BE WITH YOU

somnar snart..

Kategori: Allmänt

imorse då jag vaknade hade jag superont i halsen så nu är jag tydligen både förkyld och pollenallergisk.. TOPPEN! men får hoppas att det börjar lugna ner sig till helgen för då drar jag ju till Luleå på sverigeläger osv ;) sen får jag ju inte va förkyld eller allergisk på balen, måste va så frisk som möjligt då (A)
var iaf med på lagspel/slagspel imorse trots halsen och jag tror inte det var min bästa idé direkt, för såklart ska det ju bara bli värre då ;) sen annars idag har vi haft rätt lugna lektioner, men blev dock utkastad från matten för att vi tydligen pratade för högt - TACK MATTE Å LINUS! :O så jag å nadja satte oss i biblan å pluggade istället.


^TAPIG BILD^

slutade supertidigt idag också - halv två - för vi behövde inte va med på engelskan :D men stannade kvar på skolan ett tag ändå å chillade med folket där ;) då jag kom hem såg jag OTH och sen efter middan så for jag till solbacken med familjen å köpte lite grejs :)
och imorrn efter skolan ska jag ta en spruta, är typ nervös för den ska tydligen göra ännu ondare än den första :S hoppas jag kommer kunna paddla sen bara ;)

Blir tidig kväll tror jag, är redan trött :O men måste göra lite smågrejer först så kommer inte vara i säng förrän tidigast 11 :P men Godnatt!! <3

Bergsbyglass!:D

Kategori: Allmänt

började dagen med att vakna halv åtta å göra läxor.. superkul start på dagen asså ;) sen klockan tio började jag skolan med orienteringsprov och klantig som jag är så upptäckte jag att min stämpel-lapp var borta då jag redan tagit typ 5 (?) kontrolelr, gissa om jag blev sur eller  vad?! :O har aldrig varit så arg och besviken på mej själv som då...hatade verkligen mej själv!!! så min dag började jättedåligt. så då sprang jag samma väg tillbaka till föregående stämpel, men lappen var seriöst helt försvunnen :O så om någon hittar en lapp där det står "jinci brettschneider" så skulle jag vara glad om jag fick den (A)! men blev då iaf lugnare då min idrottslärare tröstade mej å sa att det inte var nått problem, men jag är ändå så sjukt besviken på mej :O FÅR TYP DAMP!!



sen efter orienteringen var jag tvungen att snabbplugga lite och sen hade vi tyska där vi skulle diskutera om boken som vi har läst :P efter det så slutade vi egentligen, men jag var tvungen att göra kemin, så jag stannade kvar till fyra ;) då for jag och emelie på stan för att göra en massa ärenden, framförallt inför balen, så jag köpte en sån där "freebra" tror jag dom heter :) och så fick jag värdefulla tips på hur man lättast sätter dit lösögonfransar!

då jag kom hem från stan snabbåt jag en pannkaka för sen skulle samuel komma å hämtade upp mej. blev bjuden på en bergsbyglass å den var supergod! tack!! :D efter det for vi å såg tv och snackade å sånt :)
trevlig dag helt enkelt, om man räknar bort skolan.. ;)

älskar läxor..

Kategori: Allmänt

Min mormor ringde nyss hit och då berättade hon bl.a. att det här är värsta pollen-året på 30 år, så det är ju inte konstigt alls att jag har varit så fruktansvärt allergisk nu :O Folk undrar väl vad det är med mej så mkt som jag nyser å så röda ögon som jag har.. men det är då mkt bättre nu om man jämför med hur det var för några dagar sedan ;) men är värst på morgonen å kvällen, så känns skönt att jag slipper ta det värsta då jag går skola :)


är sugen på goodis!!:]


har egentligen inte gjort något speciellt alls idag. skulle egentligen fara på polon ikväll, men har alldeles för mkt läxor som jag måste göra för att kunna fara + att jag isf hade varit tvungen att cykla till urs å tillbaka vilket jag inte skulle ha tid med :/ men blir träning på onsdag istället :)

Fredag - Lördag - Söndag

Kategori: Allmänt

har inte hunnit blogga de senaste dagarna, men här kommer lite om hur min helg varit :)
I fredags så var jag i skolan och vi hade faktiskt rätt så sköna lektioner; vi såg film och hade lite diskussioner osv. sen då jag slutade gick jag på stan å letade en morsdagspresent till mamma, och jag hittade tre produkter på The Body Shop som jag tyckte verkade bra :) sen då det var fixat så for jag och jobbade, och sen efter att jag jobbat klart så skyndade jag mej hem för att typ fixa mej, för klockan åtta så kom Nadja och Markus till mej :) jag å nadja provsmakade lite av drickorna som jag hade köpt å sen då klockan började bli lite mer så gick vi till the Nova för att dansa å ha kuuul :D men då vi kom dit var det ingen där, så vi var själva ett tag.


Sen vid ett så drog vi till max å åt glass och sen gick vi och satte oss vid älven :) men jag kunde knappt andas pga pollen :O men konstigt nog gick det bra att dansa ändå, och det var ju bra!!
På lördagen så jobbade jag hela dagen, så jag fick tyvärr inte vara ute i det fina vädret.. men är ändå glad att jag fick jobba så jag kan få in lite pengar :] och då jag kom hem så skulle vi få främmande nästan direkt av släkten på mammas sida för att fira morsdag + mormors födelsedag som är på onsdag :)


Och senare på kvällen så såg jag Eurovision song contest med familjen så det blev myspys med chips, ostisar och godis :] och inte nog med det så vann vi ju också :D HEJA SVERIGE!! så nu får vi väl se om det blir att fara ner å se live nästa år ;)
Nu idag har jag legat ute å solat hela dagen så nu måste jag banne mej ha blivit lite brunare :O fast just nu är jag typ mest bara röd :S men det kanske kommer så småning om ;) får se vad som händer ikväll, blir väl nog att bara ta det lugnt

Sleep all day, party all night, never grow old, never die

Kategori: Allmänt

jag var hemma från skolan igår för pollenallergin var värre än vanligt. mina ögon var uppsvullna å röda så jag kunde knappt se. sen nös jag hela tiden så jag var tvungen att snyta mej tjugofyrasju!! men var iaf bättre idag efter att ha tagit drygt trippla mediciner både igår och idag! :]
så jag var på skolan idag och jag skulle egentligen ha "origenterings-prov" men jag ska få göra det på tisdag istället.. vågar verkligen inte vara ute i naturen så mkt nu när pollenallergin är som värst! annars idag så har jag bara haft vanliga lektioner. hade redovisning på tyskan också och efter det fick vi fika :D
sen efter skolan så for jag direkt och jobbade på legot och sen då jag kom hem så upptäckte jag att BALKLÄNNINGEN HADE KOMMIT!!! :D ..och den passade! kommer nog bli AWESOME! :D nu äre bara å fundera ut sminkningen å frisyren, men får testa lite med nadja senare (Y) måste ju iofs också bestämma nå skor å smycken jag ska ha till, men det löser sig nog :)

hoppas på regn - orkar inte va allergisk :(

Kategori: Allmänt

orkar inte med min pollenallergi! jag bara nyser och snyter mej hela tiden.. å papperskorgen är typ helt full av papper nu :O och så kliar mina ögon som bara den, dom är typ rödspruckna och uppsvullna... så som en sammanfattning ser jag ut som världens MONGO!!!
en bit av klänningen... hela får ni se på skolavsluningen ;)
har för övrigt vart i skolan idag och vi hade först fysik-labb och efter det så hade vi typ världens längsta lunch, så jag, nadja, palle å matte gick ut å satte oss i det fina vädret :)
efter skolan så gick jag å köpte en tubkjol som jag ska ha under avslutningsklänningen, eftersom den var väldigt kort. sen cyklade jag hem och hann bara vara hemma i 45 min, sen for jag iväg igen å skulle jobba på legot :) efter jobbet har jag bara varit hemma å försökt göra läxor, men det är skitsvårt då jag hela tiden ska nysa å snyta mej å allt :O jaja, ska försöka sova strax och hoppas på att morgondagen inte kommer bli lika jobbig för min näsa å mina ögon som det varit idag (A) :$

12 dagar - nu är det nära!

Kategori: Allmänt

jobbigt med skola... har haft 4 sköna skolfria dagar nu, men så måste ju tydligen skolan börja ;) men snart får vi sommarlov, bara 12 skoldagar kvar nu :D känns som att året har gått jättefort :O känns som att livet bara rinner iväg, fast ändå har jag bara levt 18år av mitt liv, så man kanske inte ska börja tänka så ;) jag har då tänkt leva tills jag är 200 år så jag har länge kvar att leva (A)

vaknade iaf imorse å steg motvilligt upp för att fara till skolan.. å skolan har då typ bara varit som vanligt, inget spännande har hänt. gjorde engelska nationella idag också eftersom jag missade den, så jag fick bara 15 min lunch :O sen efter skolan gick jag en snabbis på stan för att lämna in mobilen, men dom tyckte jag skulle prova att ominstalera den först och sen om den fortfarande inte skulle funka så skulle jag komma tillbaka med den :P



sen nu ikväll har jag inte gjort så mkt, hjälpt lillsyrran med läxan och så har jag försökt göra min egen läxa också, men det går trögt :/ ska iaf hinna historian ikväll å så får jag göra båda tyska-uppgifterna imorrn. planeringen där asså! (Y) men har däremot inte planerat det där med pengarna så bra, för just nu är jag helt pank :S men ska iaf jobba tisdag, torsdag, fredag och lördag denna vecka, så då får jag ju in lite pengar :] men tyvärr är utgifterna liite större än inkomsterna.. :(
ska plugga nu, så hare bäst! <3

Bilder från förra helgen!

Kategori: Allmänt

tänkte lägga ut lite fler bilder från förra helgen då jag testade att va brandman :D
^Nadja! :D^


lite bilder hära :]

paddling hela dan!

Kategori: Allmänt

vaknade halv nio i morse och åt frukost å packade paddelgrejerna, för vi skulle nämligen ha en paddlingsdag för tjejer där vi försökte peppa fler tjejer att börja paddla :D det kom 8 stycken nya så det var ändå bra :) så vi började med att fara å paddla racing ute i urs och då vi kom tillbaka i land så bastade vi även ett tag :) sen så gjorde vi tacos och även en sorts kaka till efterrätt ;) då vi ätit klart så for vi till hamn där vi paddlade polo inne i badhuset, och det gick typ bra trots att de var nybörjare :D så förhoppningsvis så kommer de väl att fortsätta i våran nybörjargrypp till sommarn (A)
kom hem lagom till middagen å var typ helt slut :O så kvällen ska endast tillbringas hemma så jag får vila och göra klart läxorna till imorrn å tisdag. skulle egentligen se film med klassen, men jag har varken tid eller orken just nu :S men nu ska jag plugga å vila.. BYE!<3

Friday!!!! :D

Kategori: Allmänt

vaknade klockan sju igår-morse för jag skulle upp å klippa mej :) men blev rätt så kort tyvärr, men var nästan tvungen, för hade typ väärldens nöttaste toppar :O får hoppas att det växer ut fort (A) :] sen direkt då jag var klar med det så blev jag upphämtad av nadja, elvira, maria å josse för vi skulle till haparanda!! :D
vi började med att gå på Ikea där vi även åt mat :) jag åt grillad kycklingfilé med pommes och det var verkligen hur gott som helst :D sen åt jag en mazarin till efterrätt fastän att jag var så mätt att jag typ kunde spricka :$ sen då vi hade gått klart varvet på Ikea så gick vi till Godislandet där det fanns übermycket godis! hade tänkt köpa en 2kg burk med godis, men blev så äcklad att det slutade med att jag inte köpte nått.. sen gick vi över till finska gränsen där vi gick på Alko å köpte lite alkohol :] måste ju ladda upp inför sommarn ;) men har ju inte så mkt pengar just nu, så köpte inte jättemycket :) då vi var klara där gick vi ett till varv på ikea, fast den här gången blev det bara ett snabbvarv då vi skulle köpa det vi hade missat första varvet ;)


^köpte 3 likörer (salmiak, sourz apple och smultron) och 2 viner (svarta vinbär och jordgubb)^
sen på hemvägen så stannade vi på McDonald's å åt middag.. bläää! sen stannade vi även i piteå utanför äventyrsbadet och lekte lite i lekparken ;) och då vi kom hem så skulle jag på O'learys med Emelie och en som heter Linn (kompis till emelie), så jag fick sminka mej i bilen, så det blev inte så bra, men men.. ;$ å sen hann jag ju inte dricka nått innan vi gick in och jag hade bara råd med en cider och den gav ju inte så mkt, så jag var typ nykter :) men måste erkänna att man ser allting på ett annat sett då man är nykter än då man är onykter :O

Torsdag

Kategori: Allmänt

Var ledig i torsdags å i fredags eftersom det var kristi himmelfärds i torsdags :D så i torsdags så vaknade jag typ tolv och sen vid ett så for jag iväg å badade på edda med folket jag var med kvällen innan :) var väldigt skönt att bada och sen så tog vi även en fikapaus då jag blev bjuden på att wienebröd av emelia! tackartackar!! :D sen så skulle de andra fara hem klockan fyra, men jag stannade kvar och simmade en massa olika simsätt :) sen då badhuset stängde så for jag ut å sprang en bit, så efter det var jag typ supertrött :O
sen på kvällen så for jag till canalen å umgicks med folk. såg lite hockey där och så såg jag på då de andra lanade ;) sen just innan elva så spontan-for jag, najda, markus och elvira upp på vitberget och grillade korv :) sen så blev vi sugna på glass så vi tänkte ta driv-in på max, men vi kom 7 minuter för sent :O

Fällfors!

Kategori: Allmänt

hej har inte haft tid att blogga de senaste dagarna för jag har haft fullt upp med annat.
TISDAG:
var i fällfors med klassen där vi vandrade omkring och kollade på forsar och gick i skogen osv ;) var iaf kul :D jätteskönt att vara ute i naturen (A)
här är massa bilder från fällfors:





ONSDAG:
Hade vanlig skoldag och sen på kvällen så såg jag "Captain America" med benne, gabriella, emelia å linus, och den var då bra :D har ju lovat att se alla filmer som är med i avengers så nu har jag ju iaf sett iron man å captain america ;)

Step up

Kategori: Allmänt

idag så började jag dagen med redovisning på naturkunskapen om solenergi, och den gick väl sådär.. pratade kanske lite för länge :] sen så var resten av dagen som vanligt typ :P
och vid fem så kom emelie hit och vi har typ snackat, gått en promenad till stan och så köpte vi också glass :D sen då vi kom tillbaka hit så såg vi "step up" och åt lite mackor å butterbulle till :) var en rolig kväll! <3

nu ska jag göra mackor å fika till imorrn för vi ska till fällfors(?) med skolan :)

ha en fortsatt trevlig kväll!! <3

[ajrånn män]

Kategori: Allmänt

var å testade på att vara brandman idag också och det var riktigt skoj asså :D vi fick testa brandslangarna och så fick vi klippa upp bilar och rädda folk från bilar :) sen så såg vi på då de riktiga brandmännen hade ett övningslarm så jag nadja och en till tjej fick vara "offer" som satt i de mosade bilarna och låtsas vara skadade ;) snabba var dom iaf (A)
^bild från i onsdags då jag å syrrorna gjorde milkshake!<3^
nu ikväll har jag set Iron man 2 med gabriella, linus, benjamin och edvin :) såg ju ettan igår så passade ju bra att se tvåan idag då ;) men dom var då riktigt bra :)

testat att va brandman!

Kategori: Allmänt

igår efter middagen så for jag till maxim och var med han, nadja, amelia, markus och axel F :) vi började med att spela lite guitar hero och sen då hockeysändningen började så såg vi på det istället :) det såg ju faktiskt rätt så bra ut för sverige då det stod 3-1, men sen så slutade det ändå med att ryssland vann med 7-3 :O Ryssland filmade som bara den och domarna sög arne!!!! :@ sen efter matchen så dampade vi runt i lekparker och det var awesome :D hur kul som helst att leka ju :$ men alla blev typ skitiga då vi körde herren på täppan, för det var både halt och geggigt;) efter vi kört runt i hela ursviken å hamn så for vi tillbaka till maxim och körde rockband!
^Nadja med kemdräkt @ brandstation^
kom hem vid 2 på natten men somnade inte förrän typ 4.. och det var inte så smart för halv nio så skulle jag vara uppe på brandstationen så jag fick inte sova så mkt i natt :/ var iaf på den där "prova på att vara brandman"-saken för tjejer idag, och det var superkul!!!! :D:D:D vill typ bli brandman nu! vi fick prova på att ha på oss rökdykningsutrustning och gå med den + masken å allt genom en sorts laburint med olika våningar. sen så fick vi åka upp 30m upp i luften med brandbilens stege, sen testade vi att klättra upp i en stege osv ;) åsså gjorde vi ett test då vi skulle ha på oss brandmanskläderna + en 20kg tung syrgastub och gå med det i 8 min i en uppförsbacke :P
^Jag med kemdräkten^
jag och nadja blev klara med allt före alla andra så vi fick testa att ta på oss en kemdräkt som de använder då de är i kontakt med något kemiskt, och sen åkte vi brandbil och spelade lite innebandy mot varann också ;)
ska dit imorrn också, och då ska vi få prova ännu fler roliga saker :D
^nadja^
och nu ikväll så ska jag iväg å vara med några kompisar, men det blir nog inte så sent för min del, för jag måste stiga upp i tid imorrn ;)
ha en trevlig kväll!! :D

Plugga och se hockey - riktigt bra kombination

Kategori: Allmänt

imorse så hade vi engelska nationella, men jag försov mej lite så jag ska få göra läs-övningen senare istället :P men gjorde iaf hör-delen idag, och jag är typ sämst på att höra :O annars så har vi haft det rätt så chill idag, en rätt så lång mattelektion, men slutade för dagen vid halv tre och såg dessutom film sista lektionen :)
efter skolan så gick jag och mötte upp några på stan som jag skulle köpa påfyllningsbara parfymflaskor av, hur smart idé är inte det? :D så jag köpte en till mej och varsin till ida och jennifer. det var några tjejer som sålde sånna som projektarbete, så om ni är sugna på att köpa sånna så kan ni ju kolla in deras sida på facebook (http://www.facebook.com/pages/DoftaOfta-UF/256766387704841) eller deras blogg (http://www.doftaofta.se/) ;)

sen då jag kom hem så såg jag OTH och så gjorde jag ock syrrorna milkshake som vi drack till! det var super mumsigt :D
sen nu ikväll har jag stenpluggat Kemi och skrivit klart allt inför naturkunskapsredovisningen på fredag. Sen har jag ju såklart även sett sverige spöat Tyskland i hockey :D men det var rätt jämnt, men vi vann ändå med 5-2 vilket var skönt! men måste erkänna att det var väldigt svårt att plugga samtidigt :]

men nu ska jag äntligen gå och lägga mej efter allt pluggande... Blir att plugga ännu mer imorrn innan kemi-provet :S Godnatt!!<3

We call them nig-, nig-... no,no,nooo we call them Winerbrods!

Kategori: Allmänt

^HAHAHA, citat från sune sommar! xD^

Orkade inte plugga så mkt, så jag betsämde mej för att baka negerbollar istället :) så jag cyklade upp på ica å köpte ingredienser och sen så satte jag igång bakandet.

jag brukar alltid faila då jag ska rulla dom i pärlsocker, för det brukar alltid sluta med att dom blir som bruna klumpar istället för pärl-vita bollar :S men lyckades faktiskt ändå ganska bra denna gång :D gjorde en ny taktik som visade sig funka utmärkt. får helt enkelt ta och fortsätta med den taktiken!
Dom blev iaf jättegoda! åt tre stycken :]

Endast en månad kvar nu!!

Kategori: Allmänt

idag har jag inte gjort så jättemkt. hade kemi- och fysiklabb på morgonen, och sen så hade vi nationella i tyska, som för övrigt inte gick så bra :/ sen efter skolan så har jag sett One Tree Hill och pluggat lite också :) har prov imorrn också i engelska och sen på torsdag så har jag prov i kemi och på fredag har jag redovisning i naturkunskap, så jag ska bara plugga resten av kvällen och troligtvis imorrn också :S
^Linköping vs Isbrytarna^
sen igår så hade jag skola till 4 och så var jag på stan efter det :) köpte en tröja också, men hittade inte det jag egentligen sökte - en vit tubkjol som jag kan ha under skolavslutningsklänningen :/
sen på kvällen så var jag ute och tränade lite bollteknik med paddel på gården med min lillasyrra Tilda :D kommer ju troligtvis inte bli någon poloträning i veckan eftersom våra innetider är slut, så nu ska vi börja paddla ute.

Kanotpolo hela helgen!!

Kategori: Allmänt

i helgen har jag ju som sagt varit i Linköping där årets första poloallsvenska ägde rum :) for iväg vid 11 på morgonen, men innan det så hann jag vara i skolan ett tag och ha nationella i engelska :P sen resan ner kändes väldigt lång, men var typ ändå kul :) kom typ fram nån gång vid 1 på natten eller så, så det var bara att blåsa upp madrassen å sen lägga sig å sova.

^Vi mot köping!^

sen i lördags så steg vi upp typ halv åtta och åt frukost, och sen så spelade vi första matchen halv tio. spelade fyra matcher på lördagen och 2 stycken på söndan. gick väl kanske inte bäst att spela, men ibland så gick det iaf bra :) åsså gjorde jag ett mål också :D sen på lördagkväll så åt vi grillat med alla polo-spelare och det var muuuumsigt!! :D sen på söndagen var vi tvungna att stiga upp halv sju typ.. tidigt ju :O
resan hem gick då också bra, men då var vi lite tröttare än på ditvägen ;)
men jag tycker då att det var en riktigt rolig helg iaf :D fast det var typ hur kallt som helst. på nätterna kunde jag knappt sova och på dagarna var det så blåsigt å sen var det väldigt kallt i vattnet ju :S men är glad att jag åtminstone hade paddeljackan på mej!

glömde ta kort där borta, men jag lånade lite bilder från köping :] (A)

Linköping nästa

Kategori: Allmänt

idag så var jag i skolan och slutade inte förrän 16.00... långdag :O och vi hade idrott idag också och då var vi fyra stycken som körde fotboll med mjukboll, och det var typ superjobbigt att köra 2 mot 2 upptäckte jag ;) och sen så stannade vi även kvar efter idrotten och körde lite brunkbandy, och inte blev det mindre jobbigt för det inte, var typ helt slutkörd ;)
sen efter skolan så skjutsade nadjas mamma upp oss två på solbacken och då åt vi bland annat grillkorv med nå bröd :D mumsigt var vad det var!! sen så fick vi skjuts till ske-hamn för vi skulle packaihop alla kanoter och polosaker till imorgon :) sen efter det så gick vi omkring där och delade ut typ reklam om kanotklubben :P
sen efter det så for jag och mamma upp på ica och köpte mat och sånt till mej som jag ska ha med mej till helgen, och sen så for vi och hämtade min cykel som var i stan :) och då vi kom hem så ställde sig mamma å gjorde plättar som jag ska få ta med mej till linköping :D jag har typ världens snällaste mamma<3
kommer inte kunna blogga något i helgen, för imorgon på morgonen så sticker jag till Linköping och ska spela kanotpolo där och kommer inte hem förrän natten mot måndag :P hoppas vi vinner någon match :]
har för övrigt nationella i engelska imorrn också...KUL :O

känner mej dummare än en kokosnöt..

Kategori: Allmänt

heej!! sitter typ och kvävs just nu :O har på mej paddeljackan och den har både latex och neopren runt halsen och det sitter verkligen åt och är riktigt tajt :S men måste ju öva att ha på mej den för i helgen så ska jag till linköping och spela kanotpolo utomhus, så då måste jag klara av att ha på mej den å fortfarande kunna koncentrera mej.. annars blire riktigt kallt ;)
men iaf, nu idag så har jag vart i skolan, och så hade vi fysikprov idag och det gick sämst :O har aldrig gått såhär dåligt på ett fysikprov förr :/ sen efter det så har vi fått lyssna på 3ornas projektarbete-redovisningar och det var väldigt inspirerande ;D
efter skolan så for jag en snabbis på stan å köpte lite trosor och efter det så har jag jobbat på legot :D sen så har jag bara hunnit göra lite fysik - som jag för övrigt inte fattar någonting av - och sitta vid fb en stund :) men ska nog återgå till fysiken nu och så ta av mej paddeljackan innan jag typ dööör! :O