Jinci Brettschneider

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Underbara systrar!!

Kategori: Allmänt

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag fyller mina kära systrar år!!! Grattis Ida och Jennifer på 17års dagen :D bara ett år kvar till 18.. shit vad ni blir stora :O
^Jennifer och Ida^
 
Stort Grattis!! :D

Onyttigt, men gott!

Kategori: Allmänt

hade endast 3 lektioner idag så det var riktigt nice:) började dagen med NK B - där bl.a. jag å palle visade upp ett litet kemi-experiment. sen efter NKn så drog jag på gymmet å tränade eftersom vi hade drygt 2 timmars hål så det var skönt :D sen så hade vi svenska å då hade skulle vi skulle hålla tal (nationella)... var sjukt nervös :/ och efter det blev det matte å stannade kvar till typ halv 6 för att repetera allt vi gått igenom. fick förövrigt igen nationella från Matte D som vi gjorde innan jul, och det gick ändå hyfsat bra (40/44), trots att jag trodde att jag typ skulle få alla fel :P
 
sen då jag kom hem så åt vi våfflor med sylt och grädde :D MUMS!!! sen till efterrätt blev det päronhalvor med after eight på och glass!!!!!!! hur gott som helst asså :D :D
har även försökt packa litegrann inför stockholm, för drar ju dit på torsdag :)
tänkte skriva lite mer om det sen, men här är lite information angående det iaf (A)
http://norran.se/2013/01/skelleftea/boliden-har-donerat-stipendier/

Verandan!

Kategori: Allmänt

tänkte börja med att säga att jag äntligen har fått min mobil, nog för att det var några dagar sedan nu men :P känns iaf awesome att slippa bära omkring på TVÅ telefoner hela tiden och istället använda EN som är bra :D blev iaf en Sony Xperia Go vilket jag tror kommer passa mej utmärkt - vattentålig, smuts-/dammtålig och reptålig!!!
 
hade förresten prov ("läxförhör") i fredags om Koreakriget, Cubakrisen och Vietnamkriget på historian å det gick inte så bra.. stannade till halv fem för att få det någorlunda. hatar prov :(
 
sen har jag även jobbat ganska mycket! I torsdags jobbade jag på legot, i fredags jobbade jag för första gången på verandan, sen på lördag dag så jobbade jag på legot igen och på kvällen blev det Verandan som kvällen innan :D jag hoppas jag får jobba mer där också nu framöver! har nu fått prova på´att både va i plocken och stå i entrén å det var nice :) åsså blev det såklart städning sen också
^sliten efter första dagen på Verandan!!^

torsdag, fredag å lördag

Kategori: Allmänt

sjuukt vilken dålig uppdatering här alltså, men jag har inte orkat ladda upp nå bilder, och jag tycker det är så trist utan bilder så. vi hade iaf vår sista kemilabb i torsdags då vi labbade med olika alkoholer och ett enzym (jäst). här kommer lite bilder..
Min labbkamrat Nadja^ :D
Åsså de andra från labben v
sen i fredags på kvällen så for jag, nadja, markus, axel f, axel w och maxim till skehamn för att åka skridskor och spela hockey :D jag var dock helt värdelös, men ändå kul! var några andra där som vi också spelade med! efter det drog vi hem till Wallin å körde Guitarhero Rock Band! :D
sen i lördags så hade vi polofest! :D
 
det är rätt så suddiga bilder, men har man dålig mobil så har man..

Thailands-bilder!!!

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen lagt ut en massa Thailandsbilder! alla bilder är miniatyrer, så ifall du vill förstora en bild så klickar du bara på den! :)

 
Kort sammanfattning på vad vi gjorde:
Har som sagt varit i Thailand över julen med familjen. vi reste runt litegrann för att få känna på det livet, så vi bodde på 4 olika hotell och var på 3 olika platser. Först var vi på ön Koh Samui där vi för det mesta badade i poolen, havet och vandrade omkring på gatorna! mamma fyllde även år då, så vi firade henne genom att äta på fin-restaurang å äta tårta som hotellet hade gjort!
Efter 3 dagar for vi vidare till en mindre ö, Koh Phangang, där vi bodde på 2 olika hotell. På det första hotellet lärde jag känna 5 skellefteå-killar som jag hängde med :) riktigt trevliga var dom!! Under tiden vi var där så badade vi bara i havet och for även på en snorklings-tur. vi snorklade bl.a. i Koh Nanguan (Koh Nang yuan) och Koh tao. Älskar att snorkla!!!<3 vi handlade även in julklappar som vi sedan skulle lotta ut till varandra.
Sista dagen som vi skulle sova på det 1a hotellet (på Koh Phangang) så vaknade jag å såg att det var myror fulla väggen bredvid min säng, å de hade såklart hoppat på alla mina grejer... då var jag sjuukt leds å ville bara sticka från det hotellet direkt. Å det gjorde vi också, vi åt bara frukost, sen drog vi till nästa hotell!
Det andra hotellet var riktigt fint och låg bredvid havet och hade även en egen fin pool! det var förresten julafton den dagen också, så vi bytte julklappar mellan varandra, å sen for vi och åt på ett svenskt julbord tillsammans med andra svenskar å såg självklart "kalle ankas jul" :D sen då vi käkat färdigt så hängde jag med de andra undomarna å hade en riktigt bra Julafton!!! :D
då vi hade 4 dagar kvar så började vi packa ihop våra grejer och for då vidare till Bangkok å kom fram 20.00 på kvällen. Hotellet hette Prince Palace Hotell å var hur fint som hellst!! det såg ut som ett hotell från filmer å dom hade t.o.m anställda som bara stod vid dörrarna för att öppna dom åt oss :] Hotellet hade 32 våningar och på 11 våningen så hade dom en stor ute-pool.
Första dagen där så drog vi till Khaosan road där det f.ö. var väldigt billigt! (de hade dessutom Mc Donalds där med gratis wifi!!:D ) vi drog också till flera stora shopping-centrum där det var ritkigt billigt å bra, och så besökte vi lite olika platser:) blev ganska mkt vandring där borta eftersom det är bästa sättet att färdas på om man vill se mkt osv!

Söndag

Kategori: Allmänt

var som sagt på träning igår men vi var bara 3 stycken så det var lite synd. blir inte så bra spel då.. :/ sen efter träningen så såg jag filmen Modig å den var väl sådär. 
efter middagen så drog jag till Thomas, som jag för övrigt lärde känna i Thailand, å vi såg film (Taken 2) å hade det bra:) måste säga att den filmen var mkt bättre än filmen jag sett tidigare under dagen!! både 1an och 2an är riktigt bra!
 
på tal om Thailand så tänkte jag lägga upp bilderna här strax. blir antingen ikväll eller imorrn :)

Harry Potter maraton!!

Kategori: Allmänt

i fredags så skulle vi egentligen ha polofest, men bella blev sjuk så det blev inget :( så istället drog jag på en annan fest me lite folk. efter det drog vi på en annan förfest å hängde lite, för att sen dra ut på allstar!! :) blev tyvärr ingen efterfest för ingen var typ taggad förutom jag :( fast trots det så kom jag inte hem förrän vid 6, så jag förstår inte riktigt hur jag lyckades med det men ;)
var sjuukt trött å vaknade 4 på dagen å då hann jag bara äta "frukost" å sen drog jag till Josse å hade Harry Potter maraton med henne, nadja, maria, elvira å amanda! var klara med alla filmer klockan 10 i morse å nu blire strax poloträning :D

Ledig, men fullt upp ändå!

Kategori: Allmänt

idag har jag varit ledig å det har varit riktigt skönt! men skulle till sjukgymnasten 8.30 å träna, så jag var ändå tvungen att stiga upp tidigt. sen direkt efter det så var jag tvungen att speeedcykla till moröbacke vårdcentral, för jag skulle kolla upp mina öron som jag har haft lite problem med. som jag troligtvis sagt tidigare så har jag jämnt och ständigt lock för öronen och de brukar även göra on osv, och det berodde tydligen på att hörselgångarna hade svullit upp lite å var jätteömma av någon anledning, så nu har jag fått "medicin" mot det :) så nu skulle jag vänta 2 månader för att se om det blev bättre ;) efter att jag varit på vårdcentralen så cyklade jag upp på solbacken för att kika omkring litegrann åsså köpte jag örondropparna också, som hon hade skrivit ut åt mej :) sen då jag kom hem har jag typ bara chillat å sett en film, nått mer har jag inte hunnit än! filmen jag såg hette iaf LOL å var riktigt bra :D
LOL Movie Poster
nu tror jag att jag ska sova ett tag innan middagen å sen blire träning igen :)

skolstart

Kategori: Allmänt

idag började skolan om igen efter ett 3,5 veckors långt uppehåll för min del. har haft ett riktigt skönt lov men som tur var har vi inte lika jobbigt schema längre :) är ledig varannan torsdag, å de andra tordagarna så har jag bara fysiklabb! :D dagen har iaf bestått av en 2,5 timmars lång Naturkunskap B lektion, följt av lunch och svenska :) sen efter skolan så drog jag en stund på stan å sen så for jag till trafikskolan för att gå teorikursen som började idag :) hoppas jag blir bättre på teorin nu!
nu har jag suttit å fixat med mitt CV så nu äre bara att fixa jobb :D ska förövrigt till verandan imorrn å söka jobb så jag hoppas det går bra, sen tänkte jag dra till ica också å se om de behöver någon!
kvällen tänker jag spendera hemma å bara ta det lugnt :) skulle egentligen fara till urs, men kändes lite jobbigt. så ska kolla igenom resten av thailandsbilderna nu så att jag kan berätta om det så småningom :)

Helgen

Kategori: Allmänt

var på fest i fredags med emma, alle, adam, isac, viktoria och simon å det var nice!! :) slutade med att alla utom viktoria å simon skulle sova över hos emma å jag, emma, alle å isac ville se hitta nemo av någon anledning (troligtvis för att den är så awesome!!!) så då la adam sig ute i trapphuset å sov där för han kunde inte sova medan vi såg film. stackars honom! känner mej lite dum :$
å i lördags så fyllde pappa 47 år så då kom släkten förbi å firade honom på dagen.
Grattis i efterskott, pappa!!! :D
sen på kvällen var jag på tjejfest i nadjas lägenhet med en massa trevligt folk, å sen drog vi även ut på allstar å hade det kul :D sen drog jag på efterfest å kom inte hem förrän vid halv 8 på morgonen.. blev inte så mkt sömn för min del, fick bara sova 6 timmar totalt under hela helgen :S sen på söndagen så for jag å badade isvak med jennifer å pappa och det var faktiskt inte så farligt :) den värsta känslan var typ då andningen laggade och att jag typ inte hade någon känsel då jag steg upp, men vattnet kändes inte så kallt :)
då jag kom hem la jag mej direkt i sängen å sov mina efterlängtade timmar!!
sen på kvällen såg jag den sista delen av Twilight filmerna å den var då bra!! :D
och i morse var jag å tränade hos sjukgymnasten så nu får jag börja träna igen :D dock så sänkte som mina träningstillfällen till endast 5 ggr/vecka så får se hur jag klarar mej.. men har tänkt att kanske börja gå ut å gå eller nått tills dess att jag får träna mer igen :) sen efter det så for jag å klippte mej å drog på stan ett tag. annars idag så har jag bara försökt planera lite olika resor å ekonomin etc ;)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

efter jobbet igår så drog jag direkt till nadja för att vara med henne :) vi promenerade, gjorde negerbollar, snackade en massa och sen såg vi även filmen "Ted" som var riktigt bra :) var dock väldigt trött där mot slutet, så jag fick sova över hos henne! men jag hade ju nycklarna till jobbet, så jag var tvungen att dra hem tidigt på morgonen för att lämna dom :P
nu tänkte jag nog käka lite frukost för att sen cykla ner till stan med syrrorna å kanske småshoppa lite + leta efter en ny telefon!! :D

Skräckisar!

Kategori: Allmänt

gårkvällen spenderades i ursviken, som dagen innan, med en massa trevligt folk och filmkväll :) dock så var de andra så sjuukt taggade på skräckfilmer så vi såg 2 stycken, "Forget me not" och "Insidious"! själv höll jag typ på dö av skräck, speciellt eftersom de andra dessutom försökte skrämma mej. och då jag skulle hem å sova så gick typ inte det heller, för direkt jag blundade så såg jag en massa läskiga ansikten.. mesigt :] men nu i efterhand så var filmerna faktiskt riktigt bra, speciellt den andra :)
 
nu blire att käka frukost och sedan pallra sig ner till stan för att jobba på legot :)

Bananpannkaka á la Thailand

Kategori: Allmänt

vaknade halv 7 i morse å var superpigg. jag är fortfarande inställd på någon konstig mellan-tid mellan thailand å sverige! men trots att jag vaknade så tidigt har jag inte gjort något värt idag.. 
 
försökte göra Thailändsk bananpannkaka till lunch idag, men det gick väl sådär. dom såg typ ut som dom gjorde i thailand, men dom smakade typ scones, så någonstans i receptet måste det vara nått fel ;)
hade för övrigt sötmjölk till som typ är huuuur gott som helst<3
 
just nu försöker jag sy på massa flaggor (de länder jag varit i hittills) på min vandringsväska, men var tvungen att ta en paus, för det var så pillrigt! :] måste hitta en sverigeflagga också btw, en stoor! 

"The last house on the left"

Kategori: Allmänt

hängde i ursviken igår med massa trevligt folk å hade kul :D råkade dock hoppa av bussen för sent så fick gå lite extra långt istället.. inte skillat :S vi hade iaf tänkt fara ut i skogen å grilla, men då vi plumsat bland all snö till grillringen så upptäckte vi att det inte skulle gå att grilla där pga all snö, så det var bara att vända om och gå tillbaka. så då blev det filmkväll istället å vi såg "the last house on the left" å jag tycker faktiskt att den var rätt läskig, satt å spände mej hela filmen å hoppade typ till lite nu å då :] hade nog hellre sett en annan film!
sen vid tolvtiden så skulle jag, emma, alle å adam dra hem, men istället för att köra en vanlig väg så körde vi rakt ut i skogen ut i ingenstans så ingen visste var vi var å det var kolsvart ute :O å vi hade ju just sett den där läskiga filmen innan så jag höll typ på dö!!! men efter ett tag blev det faktiskt rätt kul å spännande :D men tillslut kom vi till en återvändsgränd så då fick vi vända;) hade då roligt iaf!
 

Julbord

Kategori: Allmänt

har inte haft så mkt julkänsla i år iom att vi var i Thailand över julen, men i dag blev det ändring på det! När vi skulle gå till matbordet för att äta frukost/middag så hade dom dukat upp ett julbord fullt av god mat :D sen lyssnade vi på julmusik också, mysigt :)
allt fick inte riktigt plats på bild, men här är en del:)
 
och nu tänkte jag rensa igenom lite bilder från Thailandsresan så jag kommer lägga upp lite bilder så småningom ;) 

nyårsafton

Kategori: Allmänt

gårkvällen spenderades i nadjas lägenhet med henne, Markus, Amelia och Axel där vi åt mat och spelade en massa spel etc :D efter ett tag kom även elvira dit å joinade oss :)
till förrätt åt vi mackor med skagen på typ, och till huvudrätt blev det nått kött med potatisgratäng och sallad, och sen till efterrätt blev det päron med aftereight på tillsammans med glass :D
glömde ta kort på huvudrätten :]
 
sen vid tolvslaget så drog vi till vitberget för att se alla fyrverkerier men det var så dimmigt att man inte såg ett dugg :S sen drog vi iaf tillbak till nadja då även david å kippe hakade på :) å då blev det ännu mer spel :D tycker att det var ett underbart slut på det förra året, och en riktigt bra början på 2013 :D hoppas resten av året också kommer bli awesome!