Jinci Brettschneider

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Midsommar

Kategori: Allmänt


idag har jag jobbat hela dagen och nu fram till 9 ska jag ha hunnit städa klart rummet, panta en massa burkar/flaskor och packa inför ikväll å kommande dagar :) jag ska nämligen fara iväg till gabriellas stuga tillsammans med henne, Linus, Benne, Edvin och gabriellas familj å vi ska stanna där till lördag, så kommer inte kunna uppdatera fram tills dess, så alla får ha en awesome midsommar!!
PUSS PÅ ER<3

Allt å inget

Kategori: Allmänt

hej, har haft för fullt upp för att kunna blogga å då jag har haft några minuter över så har internet laggat :S men nu har jag tänkt ta tag i det igen ;) så här kommer lite om hur min vecka vart:

FREDAG:

var typ sjuk då också men jobbade ändå på legot, och efter det så var jag å jobbade/hjälpte till på drakbåts-rodden i älven :)


LÖRDAG:

på morgonen så jobbade jag på caféet i kåge och hjälpte till med paddlingen, vattenbollarna å lite till, för det var ju nämligen båtens dag med mycket aktiviteter! :) sen vid ett-tiden så var vi även där med polo-laget så då visade vi upp lite saker å försökte peppa folk att bli intresserade å testa :) var inte så många som testade, men nåra blev det iaf (A)
sen stannade jag kvar efter det också å hjälpte till + paddlade lite själv!


Sen på kvällen så drog jag till ursviken å var med detta härliga gäng (inte axel w dock), dvs Nadja, Maxim, Markus, Amelia å Axel F :D

å vi snackade en del, spelade Pictionary (där jag för övrigt vann båda gångerna) å sen for vi ut i regnet å spelade lite bandy typ ;)

när vi körde tjejerna mot killarna i pictionary så vann vi överlägset - dom var fortfarande på första rutan då vi kom i mål xD lite sura dom blev då!
Sen så kom vi på den smarta idén att vi kunde bada på kanotudden å sen basta där för jag har ju fått nyckel dit nu, så jag å nadja åkte moppe till mej för att hämta den å sen så nattbadade vi å bastade! :D superkul men riktigt kallt
sen efter det så for typ alla hem så jag for till nadja en stund å snackade lite med henne :)
men jag skulle ju cykla hem från ursviken å det tar ju ett tag så jag var typ inte hemma förrän halv fem, men det vare värt, för de var kul :)
 
SÖNDAG:
Vaknade klockan 3 på dagen på söndan så hela dagen försvann typ:$ men jag hann iaf hoppa lite på studsmattan med lillasyrran Tilda å sen på kvällen så for jag å var med Gabriella, Linus å Edvin å vi såg "The journey to the center of the earth" å den var då bra :) önskar att jag kunde ha fått uppleva det som hände i filmen typ :D
 
 
MÅNDAG:
Min första dag på jobbet i sommar. ska nämligen jobba på tuvagården i typ 6 veckor i sommar,
så kom dit å fika :D börjar 8 på morgonen å slutar17, så kommer vara superslut efter dessa veckor eftersom jag hittar på en massa saker på kvällarna också ;) hinner knappt sova ut ju :( men alltid nice att tjäna pengar (Y)
Sen direkt efter jobbet så cyklade jag till kanotpolo-träningen å fixade lite med kanoten å sen hade vi träning :) såhär blev kanoten - snygg va?! xD :
efter träningen så for jag till nadja som mötte upp mej. då vi kom till henne så gick vi broarna runt å snackade å så :) mina föräldrar blev dock jättesura för att dom tyckte jag var borta för länge på kvällarna när jag jobbar å allt, så jag fick typ halverst utegångsförbud på tisdagkvällen..

TISDAG:
Jobbade då också å då jag kom hem så for jag till ica maxi med familjen å handlade, å jag köpte en massa godis :] då vi kom hem så såg jag fotboll å sen la jag mej typ å sov!

Snygg jobb-outfit, jag vet!
 
ONSDAG:
Idag så har jag typ bakat hela dagen på jobbet. var ju inte så fint väder så det kom inte så jättemkt folk.. men det var typ bra, för då hann vi baka en massa inför midsommar (A) kommer bli en hel del bak imorgon också så att det finns fullt med kakor till fredag!! bakade förresten en superstor sats kladdkaka i måndags på rekordtiden 7 minuter!! lite snabb jag var då asså ;D

vi säljer även kulglass på tuvan, riktigt gott asså!! sen kom Elin förbi också å lämnade två kartonger med jordgubbar till oss! VILKEN LYCKA - TACK!!! :D

direkt då jag kom hem så packade jag bara träningskläderna å fem min senare så drog jag iväg på träningen i urs. så blev väldigt stressigt, men hann iaf värma lite mat i mickron som jag tog med mej :) så först hade vi träning med några nybörjare å sen så hade vi riktig träning efter det :) har inte hunnit nå mer, för kom hem så sent å jag är astrött :O

ännu en skolavslutning

Kategori: Allmänt

igår så var jag först ute på gården å solade lite, men sen efter ett tag så blev det drygt så då latjade jag lite fotboll med ida, jennifer å en komppis till dom istället :) sen vid fyra så for jag till kåge för att jobba på kågehamn-caféet där :) var ju dessutom motorcafé så det var en massa coola bilar där också :D gick iaf hyfsat bra, var ju första dan dom hade öppet i år så :)
sen på kvällen då jag kom hem så bytte jag bara kläder å sen for jag direkt till ursviken å var med Nadja och Elvira :) åsså var vi ute å lekte lite med Aston - elviras hund - också :D skulle ju egentligen cykla hem sen på kvällen också, men det vart så sent så jag fick sova hos nadja istället:) hostade dock hela natten så jag sov inte så bra :/ tror jag förstörde nadjas sömn pga det också tyvärr.. :S men nu har jag då iaf fått hostmediciner så jag får hoppas att det lugnar ner sig nu:]



men sen på morgonen då vi vaknade så cyklade jag hem och åt frukost :) å jag var supertrött så jag ville bara gå å lägga mej å sova igen, men jag var tvungen att prova jennifers frisyr innan (hur hon skulle ha den inför kvällen)! så jag testade lite grann å sen då jag var klar gick jag å la mej å sov direkt :]


^2 bilder på Jennifer med vattenfalls-fläta^


blev väckt sen av att jag skulle fixa frisyren på henne på riktigt å fixa till allt å så, tog väldigt lång tid för jag blev aldrig riktigt helt nöjd.. men efter ett tag så gick det typ :) sen då jag var klar med henne så fixade jag idas frisyr också :) de hade nämligen skolavslutning nu ikväll ;)

^Ida med lockat hår^

gjorde vattenfallsfläta på Jennifer och lockade resten av håret,
sen på Ida så lockade jag bara håret som vanligt :)

Bal-bilder 2

Kategori: Allmänt

här kommer ännu fler bilder från bal-fotograferingen då vi fotades alla fyra!
bildernba är tagna av pappa och min syrra jennifer!

Bal-bilder1

Kategori: Allmänt

här kommer ett gäng bilder från bal-fotograferingen :) vissa utav dessa bilder är tagna av Elvira (http://elviralundvik.blogg.se/) och vissa är tagna av Hanna (http://fotografhannama.blogg.se/) så jag kommer skriva under varje bild vem det är som fotograferat :)
^ Foto: Elvira - På bilden: Tim, Jag, Emelie och Samuel ^
^ Foto: Elvira ^

^ Foto: Elvira - På bilden: jag och Emelie ^
^ Foto: Elvira - På bilden: Tim och jag ^


^ Foto: Elvira ^


^ Foto: Elvira ^


^ Foto: Elvira ^


^ Foto: Elvira ^


^ Foto: Elvira ^


^ Foto: Elvira ^
^ Foto: Elvira ^




^ Foto: Hanna ^


^ Foto: Hanna ^

Eragon!

Kategori: Allmänt

hade typ fullt upp hela dagen igår så jag hann aldrig blogga. men då jag vaknade gjorde jag mej bara klar sen for jag direkt till Benne å var med han. sen vid fyra så for jag direkt från honom till LEGOT för att jobba lite. efter jobbet for jag direkt till emelie och var med henne :) vi promenerade, snackade en massa och sen såg vi även Eragon! det var en riktigt rolig dag. skönt att få göra massa saker! ;)
har ingen aning om vad jag ska hitta på idag däremot.. ska jobba vid 4 och innan det ska jag köpa hostmediciner, annars får vi väl se vad jag hittar på ikväll (A)

Bilder från skolavslutningen!

Kategori: Allmänt

här kommer lite bilder från skolavslutningen. lånade bilderna från amelia (A)

I hate you for what you do, but still I'm worse

Kategori: Allmänt

första riktiga sommarlovsdagen är strax slut, men tyvärr känns det inte som sommarlov. men det kommer väl;) idag har jag iaf varit på en kurs på kanotklubben där vi fick lära oss paddelteknik och hur man bör lära ut paddling till olika åldersgrupper. ska dit imorgon också och fortsätta kursen och det blir nog kul :) har iaf fått asmycket träningsvärk från dagens teknik-pass :O fast det kan också vara en blandning av allla passen vi gjorde. har ju knappt tränat på en dryg månad så jag är inte direkt på topp just nu ;) men nu taggar jag att börja träna igen!!!!!

^Bild från igår då vi var å grillade med klassen i falkan^


Nu ska jag se Project X som jag blev rekomenderad att se, så får hoppas att den är bra! :D
godnatt, puss<3

Sommarlov!!

Kategori: Allmänt

hade skolavslutning kvart i tio i morse så fixade mej bara lite i morse å sen for jag dit :) sen efter att vi varit i kyrkan så tog vi en massa kort med klassen och sen hade vi kramring :) ska försöka få tag på lite bilder senare (A) efter det gick jag, nadja, amelia, axel f, axel w, markus å maxim till ica å köpte glass :) men blev tyvärr ingen för mej för jag är pank :( sen då vi skulle gå ut så spöregnade det...KUL! tycker synd om studenterna :P
sen gick jag, amelia å nadja till stan å kollade lite på allt folk å sen efter det så tog jag bussen hem :) sen har jag inte hunnit göra så mkt mer, åt lunch å såg lite tv bara.
Bild från bal-fotograferingen - av Elvira
senare idag ska jag jobba på legot och efter det ska jag träffa klassen i falkträsket å grilla å så :) efter det ska jag dra vidare till verandan å festa vidare ;) så jag kommer säkert se ut som skit ikväll eftersom att inget kommer hålla enda till ikväll.. menmen

Brännboll med klassen

Kategori: Allmänt

hade sovmorgon imorse till 12 men vaknade vid nio ändå för klockan tio så skulle nadja komma hit :) sen vid elva så började vi fara mot stan med cykel och sparkcykel ;) man kände sig riktigt cool då man sparkade sig fram på sparkcykeln mitt i stan!! men vi var iaf jättetidiga så vi tog en runda på stan och köpte bl.a. 3dagars biljetter till stadsfesten, så nu äre kirrat :D

Amelia på sparkcykeln:D

sen på skolan så städade vi bara ut skåpen och lite i kemilabbsalarna och sen så spelade vi brännboll med klassen :D dock förlorade mitt lag, men jag tog iaf flera lyror :]
efter skolan så for jag å köpte en biljett till morgondagen på verandan, så nu är jag heeelt pank :O men snart får jag ju iaf pengar från skatteåterbäringen (Y)

och nu ikväll så har jag varit å sätt Frejaskolans musikal "fram till baktiden" med nadja och min familj, och den var bra :D lite för snabbt slut däremot, men var ändå bra!


ska lägga ut lite bilder från balen imorrn! har tagit så lång tid att ladda upp allt,
men nu är nog det mesta gjort :)

Nationaldagen!

Kategori: Allmänt

har inte gjort mycket alls idag, steg upp vid tolv någon gång och åt frukost, sen spelade jag kort med ida å jennifer tills de skulle sticka till nån kompis. sen efter det så har jag typ bara suttit vid datorn. kollade igenom bal-bilderna lite och ska strax ladda upp bilderna som pappa och jennifer tog.
har ätit lite äppelpaj också som mamma har gjort, det är ju trots allt nationaldagen ;D
bild i GULT OH BLÅTT
känns som en rätt så värdelös dag, men man kanske behöver lugna dagar också? men sånna dagar vill inte jag ha, jag vill att det ska hända saker..

Balen

Kategori: Allmänt

steg upp klockan 9 igår och tog en skön dusch, målade naglarna, torkade håret osv. för att förbereda mej inför balen. sen just innan tolv kom nadja, elvira och evelina hit för att sminka mej och fixa håret :) vi tog även en lunchpaus så nadja fick visa sina kock-egenskaper och lagade till makaroner och korv :D

då de for så fixade jag resten och tog på mej balklänningen å sånt! blev upphämtad av Tim vid fyra så då for vi till Bonnstan där vi skulle ta kort tillsammans med Emelie och Samuel :) då alla kort var tagna så satte vi oss i bilen å körde iväg. jag var typ hur nervös som helst, mina ben skakade å jag åt asmånga halstabletter för att jag var så nervös:] å då vi stod där i bilkön som var påväg mot balen så klappade mitt hjärta så hårt att jag kunde höra det, men det gick ändå bra att gå på röda mattan :) vi gick dock lite fort där i början, men annars så(A)

då vi kom in så fick vi en välkomstdrink och sen gick vi omkring å småpratade med lite folk :) klockan åtta fick vi middag och det blev sotad oxytterfilé med potatiskaka och rödvinsås å lite sallad :) till efterrätt fick vi vanilj- och choklad-pannacotta med färska bär och en chokladstång :)

Var första gången jag åt pannacotta, å jag må säga att det var riktigt gott :D men jag föredrar den med vaniljsmak före chokladen :]

under kvällen bjöds vi även på underhållning som bl.a. Bingo Rimér stod för, och det var väl både bra och dåligt. blev också några hundra kroner fattigare under kvällen för att jag köpte drinkar å shit i baren, men äre bal så äre - då får man spendera lite extra ;)

kommer mera bilder senare på då vi fotades:)

Sverigeläger & poloallsvenskan

Kategori: Allmänt

asså shit vilken dålig uppdatering, men jag har varit borta i luleå lördag morgon-måndag kväll, och sen då jag kom hem hade jag fullt upp med balen:] men nu ska jag bättra mej;)
men det här är iaf vad jag har gjort fredag-måndag:
FREDAG:
Först hade jag skola och slutade typ 2 och efter det for jag på stan med emelie och var med då hon solade och så :) sen gick vi ner till elven å hade det skönt :)
sen efter middagen så for jag till Maria där även Nadja och Elvira var för de skulle nämligen prova balfrisyr och smink på mej inför balen :) sen då jag kom hem la jag mej direkt å försökte sova!



LÖRDAG:
blev upphämtad drygt sju på morgonen och for iväg till Luleå för att spela lite matcher i poloallsvenskan :) spelade bara en "riktig" match mot isbrytarna (herr div.2) och vi förlorade med 5-1 :/ sen efter lunch blev det mixade lag och lite småmatcher mot varandra :)
på kvällen samlades vi för att starta årets Sverigeläger och presenterade oss för varandra. han som tränade oss det här året på lägret var James Mitchell från Nya Zeeland :)
blev lite boll-lekar och kortspel på kvällen också :)



SÖNDAG:
vaknade halv åtta och begav oss iväg för att äta frukost. klockan nio började vårt första träningspass och temat var "båtkontroll", sen efter lunch blev det två teoripass i hur man tränar och så :) var hur trött som helst då så jag råkade somna en stund:$ sen efter middagen så blev vi indelade i olika lag och spelade en massa matcher!! :D



MÅNDAG:
vaknade samma tid som söndan å tränade första passet kl 9 och då tränade vi lite på skott och pass å så:) hade teoripass efter lunch då också fast med temat "att skapa vinnare" :) efter teorin så hade vi snack om europa-cupen och ungdomslandslaget, och jag är nu officiellt med i damernas ungdomslandslag ;D men vi söker en femte polospelare.. :/ någon som är taggad?
blev ännu mer spel sen efter middagen och sen klockan åtta så fick jag skjuts till busshållplatsen för jag skulle ta bussen hem:) höll på att missa den för jag fattade inte vilken jag skulle ta och receptionen var stängd, men som tur var så vare några som hjälpte mej:]
kom hem halv elva å gjorde mej klar för sängen direkt!



lite bilder från tidigare polo-tillfällen:)