Jinci Brettschneider

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Maj 2015

Kategori: Allmänt

Än så länge har bara halva maj hunnit förbi, men har hunnit med en del grejer ändå, så skriver ett litet inlägg :)
 
Jag och Fredrik har fått hit hundarna Betty å Tommi, så dom ska få hänga med oss ett tag, så det blir bra. Åsså har jag börjat rehabilitera knäet. Får tyvärr bara stretcha och spänna knäskålen, men det är ju alltid en start. Jag har även varit på Bal medicorum (som jag nämnde tidigare), som är medicinstudenternas bal. Där fick vi först fördrinkar på Legenes Hus och sedan vandrade vi vidare till Oslo militära samfund (?) där vi dansade och fick trerätters middag.
 
 
Den 4 maj (May the fourth be with you) vare ju starwars dagen, så måste lägga in en Leia här ;)
 
 
Å här är min stiliga Fredrik! ;) <3
 
Btw.
Den senaste tiden har jag haft väldigt mycket problem med pollen, och trots att jag tagit dubbel dos av den medicinen jag har fått utskriven så hjälper det inte så mycket, så drog till en specialist härom dagen för att få mer info om vad jag egentligen är allergisk mot och vad jag kan göra åt det..
Det visade sig iaf att jag var allergisk mot alla de 12 grejerna som jag testades för :O
(Björk, gräs, gråbo, nån mögelsvamp, all annan pollen, katt, hund, kanin, häst, marsvin och damm/kvalster)
och inte nog med det så var jag JÄTTE allergisk mot vissa grejer (typ Björk, gråbo, damm/kvalster å katt/hund)
 
såhär såg armen som de testade på mig ut efter ca 30 min efter att de "tvättat bort" all allergi.. Jag hade alltså fortfarande utslag på flera ställen :S
(Värst kring de två sticken vid armvecket och de två/tre nere vid handleden)
 
Men nu har jag fått lite mer medicin utskrivet och om det inte hjälper ska jag tillbaka å ta en spruta.
Har dessutom fått astma-medicin eftersom jag har haft svårt att andas på kvällarna, nätterna och morgnarna, och det beror troligtvis på allergi-astma. Så nu tror jag (och hoppas) att det kommer bli bättre, för det suger verkligen att vara såhär pollen-allergisk :(

April 2015

Kategori: Allmänt

April började med att jag drog till Luleå för att spela kanotpolo med damlandslaget (från torsdagen till måndagen). Sedan flög jag tillbaka till Oslo och åkte iväg på Spinntur (där vi fick lära oss om spinn inom fysiken). där blev det föreläsningar å fest, å det var väldigt kul :)
 
Trots att jag är i Oslo kunde jag faktiskt se final-matcherna mellan Skellefteå AIK och Växsjö, eftersom vi har kanal 4 här. lite synd att dom förlorade, men andraplats är ju också bra.
 
Sen den sista april (även kallad Valborgs) så fylde min älskling år, så jag bjöd ut honom på middag (sushi) och minigolf. Och gissa vem som vann?!? (JAGJAGJAG!!!!!)
 
 
 
 
 
 

Mars 2015

Kategori: Allmänt

Under mars månad var det solförmörkelse här i Oslo vilket var riktigt coolt!! Jag hade även 3 tentor som gick både bra å dåligt. Sedan var jag på magnetröntgen igen för att kolla knäna, å det visade sig att jag har Patello-femoralt smärtesyndrom, så knäskålen är inte särskillt bra.. så jag går på rehab å kommer få göra det en lång tid framöver.
Sen nästan direkt efter röntgen så drog jag till Skellefteå under några dagar, och sedan vidare till Luleå för att spela polo. Under tiden jag var i Skellefteå hann jag med å få presenter (eftersom jag fyllt år) å sen blev det grillning osv. Farfar hade även varit förbi å gömt påskägg, så alla vi barn var ute å letade. sen köpte vi även till mamma å pappa så dom också fick gå ut å leta i snön :)
 
Åsså vare ju Pi dagen (3.14.15)

Februari 2015

Kategori: Allmänt

I slutet på januari/början på februari var jag i Luleå å spelade polo.
Jag å Fredrik firade sedan 2 år tillsammans (1 Feb) på en riktigt nice restaurang med Svensk-Thailändsk stil.
Åsså vare ju allahjärtans dag å sen den 24 fyllde ju jag år också. 21år, alltså gud vad jag börjar bli gammal :O
 
 
 
 
 

Januari 2015

Kategori: Allmänt

Här kommer en kort sammanfattning om vad som hänt den senaste tiden:
Firade Jul å nyår hemma i Skellefteå och återvände sedan till Oslo kring den 10jan.
Drog på röntgen för att ta reda på vad det är för fel på ryggen och sedan chillade jag i en vecka och började sedan om skolan den 19e.
 
Åsså fyllde ju Ida å Jennifer 19 år också :D
 
 
 

I'm back!

Kategori: Allmänt

ja, det var ju ett rätt så bra tag sedan jag bloggade sist men tänkte försöka mig på det igen nu. Senast jag skrev så var jag ute å backpackade med nadja i Asien, vilket typ var det bästa ever!! men det är ju rätt så mkt som hänt sedan dess.
Hösten 2014 började jag studerar Fysik på Universitetet i Oslo, och kommer alltså spendera 5 år här så får vi se vad som händer sen :)
Egentligen har jag världens tentaångest just nu å borde egentligen plugga som en galning, men istället sitter jag bara på en stol och bläddrar upp å ner på facebook. Jag borde också städa, eftersom 2 av mina syrror kommer på besök imorgon. Det är egentligen en massa saker jag borde göra just nu, men det blir typ för mycket så jag bara struntar i allt.. 
meen, det var inte tänkt att jag bara skulle klaga :P
 
Tänkte bara säga att jag är tillbaka på bloggen! :)