Jinci Brettschneider

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Byter till nouw.com/Jinci

Kategori: Allmänt

 Kod för att importera min blogg till Nouw: 6786510415

Spinning-maraton

Kategori: Allmänt

i Lördags var jag på ett spinning-maraton pass med Lise Linn som pågick i 2.5 timme (från 11.30 till 14.00), och det var faktiskt kul :D Det var ett pass som dom i vanliga fall inte har, utan ett pass för att välkomna våren lite osv. och jag ska verkligen dit nästa gång dom har det också :D Har börjat gilla spinning mer å mer! började ju träna spinning på riktigt i höstas, å då var jag på spinningpass ca 4 ggr i veckan och det märktes tydligt att knäna tyckte att det var bra. Nu har jag inte hållt på lika mkt med spinning, kanske bara 2 ggr i veckan, men har börjat springa på löpband (intervaller) 1 gång i veckan med lutning/uppförsbacke så att det ska vara lite bättre för knäna. Åsså tränar jag såklart styrke nåra gånger i veckan också.

(Hehe, bilden är tagen typ 30 min efter vi var färdiga.. var ännu rödare än sådär)
 
Hursomhelst, efter spinningen var jag helt död och duschade å bastade i typ en timme innan jag sedan tog tåget hem. Tror jag förresten aldrig har svettats så mkt som jag gjorde!!! Var helt dyngsur :O

När jag var hemma la jag mig i soffan med en gång, å somnade typ direkt :P å vaknde 2 h senare för att äta middag. Fredrik hade lagat nån gryta, och hans mamma och en kompis till henne hade kommit hit på besök. Dom skulle övernatta här för att sedan åka vidare tidigt dagen efter. Så efter att vi ätit gick Fredriks mamma och hennes kompis upp till övervåningen, och jag å F satte oss å såg på TV. Tror det var gladiatorerna eller nått sånt. Sen bakade jag hallonpaj och gick upp och bjöd på det.

Veckan

Kategori: Allmänt

I tisdags började som sagt föreläsningarna om, men då jag kom till universitetet visade det sig att den första föreläsningen var inställd (å det stod på internet, men hade inte kollat..) så då satt jag å ordnade lite på mitt skrivbord och fixade alla papper i pärmar, så nu äre fint :) Sen kl 14 vare dags för Svingninger og bølger föreläsning och efter det, kl 16, var jag vikarie för en 9e-klass med Ent3r. Sen då jag var färdig med det, kl 18, planerade Jag, Hannah å Henrik (vi som har labb tillsammans) onsdagens presentation i Experimentalfysik då vi skulle prata om labben "Tid och frekvens". Då vi hade planerat klart var det dags för Harry Potter (första filmen) på Store fysiske auditorium och efter det drog jag hem.
Åt även lite brownies med Fredrik då jag kom hem.
 
(final-lagen, mitt lag är vi 3 till höger)
 
Sen på onsdagen så började jag dagen med presentasjon (som jag skrev om över) och då vi var färdig med det spelade jag bumperball med massa folk som är med i olika "fagutvalg", å mitt lag vann :D men ramlade tyvärr å skrapade upp knäet å slog hål på träningstightsen :( å tror jag vred/slog till höften på nått sätt också, för efter det kunde jag inte gå, för det gjorde så ont i höften å stålade å ilade :/
Har haft problem med höften i flera veckor nu, men i onsdags blev det värre än någonsin!! körde iaf lite styrke (överkropp) efter bumperballen och var sjukt slut efter det.
Efter träningen så vare bara å sätta igång med veckans oblig i kvantfysik (hade redan gjort typ halva), och efter det blev det lite Harry Potter igen (andra filmen). Efter det fortsatte jag med obligen (tror jag) å kom hem ganska sent. Fredrik skulle nämligen jobba natten mellan onsdag å torsdag och sen sova över på ullevål-sjukhuset (medicinstudenterna får nämligen övernatta där om dom vill), så tänkte att det var lika bra att plugga då.
Då jag skulle gå hem från tåget kom jag mig knappt hem. Höften sa bara stopp och jag kunde inte ens lyfta på benet.. Hade haft problem med dette då jag var på universitetet också, men det blev bara värre å värre. Tillslut kom jag mig iaf hem (efter typ dubbelt så lång tid som det brukar. å jag brukar gå ganska långsamt i vanliga fall :P )

På torsdagen hade vi första föreläsningen kl 8-10 men den trötta Jinci vägrade att stiga upp, så tillslut när kl var 11 å föreläsningen var över fick jag mig upp. Gick en liten runda på stan å kom sen till skolan drygt 13. gjorde ganska mycket på obligen i Svingninger og bölger och kl 16-18 var det dags för Ent3r. Efter det fortsatte jag med kvante-obligen å blev typ färdig och sen så prang jag å Hannah runt på typ hela fysikbyggnaden å spionerade på filmningen som pågick. Dom håller nämligen på filma en hollywoodfilm på fysikbyggnaden just nu. Den är en film om boken "Snømannen" av Jo Nesbø.
Sen då jag kom hem åt jag lite kvällsmat å gick sen å la mig.
 
(2 bilder från inspelningen. På den övre bilden har dom gjort konstgjord snö. Här i Oslo finns det nämligen ingen snö längre, den försvann före påsk. Ser iaf ritkigt verkligt ut.
Vågade inte ta kort på nån skådis, i var inte heller säker på vem som var vem.. Men tror vi träffade huvudpersonen)

Idag vaknade jag ca 8 och tog tåget in kl 9 för att vara hos frisören kl 10 (ville ha god tid på mig, men kunde egentligen ha åkt 9.30). Jag skulle för sörsta gången slinga håret, så var lite nervös. Men det gick bra, tog bara väldigt lång tid (4h). Nästa onsdag ska jag även åka å klippa mig :D
Efter frisör-besöket stoppade jag på Subway å köpte en dagens å tog sedan T-banan till universitetet. Idag har jag hunnit renskriva kvante-obligen, å tänkte att jag skulle försöka bli färdig med svingninger og bölger obligen imorgon, och förhoppningsvis blir jag även färdig med prelabben, så jag kan använda hela söndagen till att jobba med labb-rapporten.

Nu tänkte jag iaf åka hem, skriver mer senare :)